Batteriteknologi – muligheter og utfordringer

Foredrag ved Lars Egil Helseth, professor ved Institutt for fysikk og teknologi, UiB. Arrangører: Fagrådet i Tekna Bergen avdeling i samarbeid med NTVA og Academia Europaea Bergen Knowledge Hub. Tid: 27. april kl 19.00.

Om foredraget: Ønsket om å bytte ut fossilt brennstoff med mer miljøvennlige alternativ har muliggjort en en helt ny industri for oppladbare batterier. Dette pådrivet er ytterligere forsterket av EUs forslag om forbud mot salg av bensin- og dieselbiler fra 2035. Per idag er litium-ione batterier de mest realistiske energikildene til bruk i biler og andre mobile enheter, kombinert med superkondensatorer der ekstra stor elektrisk effekt er påkrevd. I dette foredraget vil noe av den relevante teknologien beskrives, sammen med de muligheter og utfordringer som knyttes til denne utviklingen også her i Norge.

Foredraget er gratis og åpent for alle interesserte, og begynner kl. 19.00. Det blir lett servering, og av hensyn til planlegging ønsker vi derfor påmelding

Arrangementet finner sted på Høgskulen på Vestlandet, Kronstad, 1. etasje i M-bygget. Vær ute i god tid, da ytterdøren til bygget vil være stengt når foredraget starter.

Om foredragsholder: Lars Egil Helseth har vært ansatt som professor ved Institutt for Fysikk og Teknologi ved Universitetet i Bergen siden 2008. Han har de siste årene arbeidet med ulike typer teknologi for fornybar energi, som blant annet superkondensatorer, regnceller og solceller. Han har tidligere vært innom et europeisk prosjekt for utvikling av nanostrukturerte silisiumsanoder i litium-ione batterier (2012-2014).

Arrangører: Tekna Bergen, i samarbeid med NTVA og Academia Europaea Bergen.